Băbească Neagră 2009, Casa Panciu

Astăzi deschidem o serie sau miniserie ( în funcție de numărul de vinuri din acest soi care pot fi găsite în supermarketuri) de Băbească Neagră. Ca și în cazul Mustoasei, mă aflu pentru prima dată în fața acestui soi despre care am citit totuși diverse lucruri. Așa că mă aștept să beau un vin light, fructat și cu o aciditate mai ridicată decât găsim în mod obișnuit la vinurile roșii.
Prima din serie este Băbeasca 2009 de la Casa Panciu, despre care am citit și la George.
Băbeasca de Panciu are o culoare de un rubiniu deschis și un miros discret de tămăie și cireșe.

Gustativ etalează cireșe, coacăze,puțin condiment și din nou ceva tămâios, arhaic. Are un corp subțirel și mlădios. Este un vin fructat, foarte lejer, cu aciditate ridicată, care pe alocuri îmi amintește de un must, dar nu îmi pare deloc rău de cei 10 lei dați pe el. A fost cum mă așteptam, poate mai fructat decât în închipuirile mele.

7 Responses to Băbească Neagră 2009, Casa Panciu

 1. Salut,
  La magazinul Cramei Garboiu din Calea Dudesti poți găsi o băbeasca neagra din 2007 parca, eu nu mai băusem pana atunci băbeasca iar aceasta mi-e plăcut foarte mult, costa 13 lei.
  La cât mai multe băbești bune!

 2. salut!
  mulțumesc Cătălin pentru pont. o să o cumpăr sigur.
  La cât mai multe vinuri bune!

 3. George Mitea

  Mi-a lasat o impresie buna la Goodwine, am cumparat doua sticle. E rustic, trebuie racit bine. Ieri am gasit distribuitorul lor in orasul unde locuiesc. Il aveau la bag in box. Stii cat costa? 4,8 lei/litru!!! Daca mi-ar jura cineva ca e curat, as putea deveni un mare fan.

 4. Ionuţ Ciobanu

  asta da chilipir! e posibil sa fie curat, ce mari costuri sa fie?

 5. George Mitea

  Asa m-am gandit si eu, ii dau credit, am auzit vorbe pe la colturi ca patronu l(care si-a facut averea din cu totul alte treburi) nu numai ca nu urmareste profitul imediat, dar chiar incurajeaza curatenia. Ii place lui, ca-i aminteste de vinul de la tara, al tatalui, bunicului, etc. D

 6. George Mitea

  Asa m-am gandit si eu, ii dau credit, am auzit vorbe pe la colturi ca patronu l(care si-a facut averea din cu totul alte treburi) nu numai ca nu urmareste profitul imediat, dar chiar incurajeaza curatenia. Ii place lui, ca-i aminteste de vinul de la tara, al tatalui, bunicului, etc. Da’ in fine, mi-am zis ca n-o sa mai recomand vinuri ieftine:)

 7. Ionuţ Ciobanu

  da,e si riscant dar e si placut cand iti iese o recomandare de genul asta. asa, e usor de recomandat un vin de 100 de lei. da-i credit, pana la proba contrarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.