Cabernet Sauvignon 2010 V-Legends, Recaș

Pentru primul Cabernet recenzat am ales aceeași strategie ca și în cazul Chardonnay-ului, și anume un vin ieftin dar dintr-o gamă destul de sigură în ceea ce privește raportul calitate/preț. Cabernet-ul 2010 din gama V-Legends de la Recaș are un nivel ridicat de alcool, de 14% și este sec. Etalează un miros de fructe de pădure și note discrete de vanilie și lemn. Are un corp plin, structurat de fructe de pădure, tanini fermi, note de vanilie și ceva mai discrete, de prune. Ultima constatare mă face să cred că George are dreptate și ca e și ceva Merlot în structura acestui Cabernet. Alcoolul și lemnul sunt bine integrate în corpul vinului, care mai aruncă note mentolate, condimente dar și ceva lactate. Post-gustul este mediu,puternic mentolat și astringent. Un Cabernet foarte bun pentru palierul 15/18 lei.

11 Responses to Cabernet Sauvignon 2010 V-Legends, Recaș

  1. N-as fi zis ca CS-ul asta ar fi avut contact cu lemnul, dar nu l-am incercat asa ca e posibil sa zic o prostie.

  2. Ionuţ Ciobanu

    eu l-am incercat, dar asta nu inseamna ca nu am spus o prostie. dar asa mi s-a parut, ca s-a intalnit cu lemnul.

  3. Comparativ, Pinot Noir-ul dinceeasi gama a fost o mare dezamagire: fara corpolenta, aciditate atipica, postgust scurt si acru. Bun de facut vin fiert sau sos vanatoresc 🙂

  4. Ionuţ Ciobanu

    dar pe acesta l-ai incercat? daca da, cum ti s-a parut?

  5. Mihai, am o nelamurire: ce inseamna aciditate atipica la Pinot Noir? 😀

  6. Ai dreptate, nu m-am exprimat bine; n-am masurat si nu stiu cate grade de aciditate avea (Pinot Noir trebuie sa aiba tipic in jur de 3.5 parca). Ceea ce am remarcat este ca aciditatea era total dezechilibrata, punand in umbra putinele arome, si crescand pe final. Poate se va mai linsti peste 1-2 ani.

  7. Ehh, eu nu cred ca exista standarde la aciditate pentru fiecare soi in parte. Aciditatea tine de conditiile climatice, de cat de bine e copt strugurele, de cat mai pun unii ceva substante pe acolo 😀 In schimb, aciditatea poate fi iesita din corp daca nu e sustinuta de o structura pe masura a vinului, corect. Dar asta-i alta poveste 🙂

  8. Si problema e ca aciditatea nu prea se linisteste odata cu trecerea timpului, ba din contra 🙂 Deci, sperante mici la Pinot Noir-ul de la Recas

  9. Am cumparat in urma cu cateva luni un bag in box recas din timisoara. Acesta contine doua ”umpluturi” (un furmint mort din 2006 si un burgund de prin 2008 rustic si corect). Ei bine, al treilea, un Pinot Noit Terra Dacica 2003 (!) a fost o incantare. Nu sunt un specialist dar am baut pinoturi de la mama lor cat si din Elvetia, dar acesta le depasea de departe…dupa 9 ani!. Daca cineva poate sa imi confirme sau infirme calitatile acestui vin i-as fi recunoscator.

  10. Ionuţ Ciobanu

    salut Paul!
    nu am inteles foarte bine ce fel de bag in box era, daca avea trei vinuri diferite. era o oferta cu trei vinuri? sau erau pur si simplu 3 bag-box-uri?
    cat despre Pinot-ul din 2003, vizitatorii mai cultivati poate dau o mana de ajutor, ca eu recunosc cu nu am baut asa ceva.

  11. Salut!
    Un bag cu trei vinuri diferite, 30 de lei. Magazin Cramele Recas langa Judetean, in luna martie parca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.