Chardonnay Frunza 2009, Cramele Recaș

Primul meu post despre Chardonnay își are originile în gama Frunza de la Cramele Recaș. Este o gamă cu un raport calitate/preț foarte corect, așa că mi s-a părut normal să încep cu ceva destul de sigur.
Acest Chardonnay din recolta 2009 este sec, are 13.5% alcool. Debutează cu un nas de pere, piersici, parcă banane și o linguriță de unt.

Gustativ are o structură catifelată, rotundă și o prospețime destul de bună. Aruncă note de pere, piersici și ceva alcool dacă nu găsiți temperatura optimă de servire.
Post gust mediu, cu pere și banane.
Excelent la 10 lei.

3 Responses to Chardonnay Frunza 2009, Cramele Recaș

 1. George Mitea

  O, da! Asta este, dupa umila mea parere, cel mai bun vin alb romanesc de sub granita psihologica a celor 10 lei. Sunt curios daca o sa existe si un 2010. Nu prea cred. Pana n-o sa scape Carrefour de toata comanda, n-o sa existe seria a doua.

 2. Ionuţ Ciobanu

  George,
  nu am experienta cu vinurile albe dar nici nu am vreun motiv sa nu te cred. pai atunci o sa contribui la lichidarea stocului 2009, sa apara si 2010!

 3. Dap, e parca V-Legend-ul de la Recas..care a primit si ceva premii in ultimul rand, (parca sub alte denumiri) prin afara…
  Un Chardonnay de recomandat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.