Châteauneuf-du-pape 2009, Château St.Andre

Săptămâna trecută a fost plină de excepții-programul meu de lucru,problemele tehnice ale blogului(nu a putut fi vizitat câteva zile nici măcar de mine) și altele. Așa că mi-am zis că încă o excepție ar fi dacă nu binevenită, măcar ar fi în trend. Am pus și un update la regulile de postare, din timp. Românește.
Nu am deloc experiență la vinurile franțuzești, e lesne de înțeles citind postările mele. Nici despre istoria acestui loc și a vinurilor produse aici nu o să vă spun ceva, pentru că pur și simplu am ceva mai bun de făcut și anume să vă povestesc despre acest vin.

Nas intens, implacabil, de fructe de pădure și pământ. Corp plin care debutează unidimensional cu aceleași note de fructe de pădure. Se simt coacăze în prim plan. Apoi vinul se schimbă total, aruncând note atât de puternice de tutun încât am impresia că îl mestec. Fum, bălegar și ceva carnal. Din nou liniște: vinul revine la notele inițiale. Nici urmă de note de alcool( are totuși 14%) sau de lemn.Perfect integrate.
Acest vin are în el ceva fundamental,simplu,implacabil. Sunt sigur de asta. Mai rămâne să înțeleg ce.
Excelent la 65 de lei.

2 Responses to Châteauneuf-du-pape 2009, Château St.Andre

  1. Pentru ca e, pur si simplu, vin? 😀 Apropos, de unde l-ai luat la pretul asta, m-ai facut curios rau…

  2. Ionuţ Ciobanu

    da, cred ca asta e. e vin!
    l-a luat prietenul Codrut din Elvetia cu 20 de CHF, era redus de la 30. cand ma duc prin august cred, ma uit atent pe acolo

Leave a Reply

Your email address will not be published.