Crâmpoșie 2009, Agricola Știrbey

Crâmpoșia selecționată este o variantă îmbunătățită sau cel puțin una nouă a vechiului soi pre-filoxeric Crâmpoșie. Acest soi este unul românesc, foarte des întâlnit în podgoria Drăgășani. Dacă veți da un search pe vinul.ro veți constata că toți producătorii acestui soi provin din această podgorie.
Agricola Știrbey este una dintre cramele mele favorite, pentru vinurile pline de personalitate pe care le fac. Doar că sunt cam scumpe. Nu este și cazul Crâmpoșiei , vin care m-a costat 40 de lei la Vinexpert.

Cum e Crâmpoșia de la Știrbey? Un vin mineral, cu note de grapefruit, pere și mere verzi. Proaspăt, solid și foarte revigorant. Nu debordează de toate fructele din lume, dar cele pe care le etalează, sunt bine definite și integrate, producând un vin structurat, foarte bun.
Mi-a plăcut și mă bucur că am debutat bine în dorința mea de a cunoaște vechile soiuri românești.
Hristos a Înviat!

2 Responses to Crâmpoșie 2009, Agricola Știrbey

  1. philip cox

    Cramposia sa produce si in alte zone. Unul care vine in minte este Megidia unde Fruvimed a produs o cu sucess de multi ani,- nu stiu acuma ce santamplat acolo.

  2. asa este, aveti dreptate. fruvimed exista, chiar daca un grup de “investitori” au adus firmei un prejudiciu serios ( conform presei)si produce cramposie si acum.
    eu spuneam doar ca in zona Dragasani se produce mai mult si ca toti producatorii care apar pe site ul vinul.ro provin din aceasta zona
    multumesc pentru interventie

Leave a Reply

Your email address will not be published.