Fetească Neagră 2008, Domeniile Dealu Mare Urlaţi

Fetească Neagră 2008, Domeniile Dealu Mare Urlaţi
Gama Casa Domnească
Sec, DOC CMD 13%
15 lei, Carrefour

De astăzi mă voi concentra pe Fetească Neagră o perioadă bună de timp. Aproximativ o lună voi scrie numai despre vinurile din acest soi. O voi lua de jos, de la 10 lei şi voi urca la 50 de lei. Uneori, voi depăşi această barieră, dar nu foarte des. 10 euro mi se pare o sumă suficientă pentru a bea un vin bun şi de aceea nu voi cumpăra în mod frecvent vinuri peste această limită.
Vinul care deschide seria este o Fetească Neagră din gama Casa Domnească de la Domeniile Dealu Mare Urlaţi. Sau de la Societatea de Promovare a Vinului- firma care se ocupă cu partea de comercializare, după câte am înţeles eu din acest hăţiş al denumirilor. Cum doriţi dv.

Culoare frumoasă, extractivă, densă.
Nas sobru de fructe roşii, prune şi vişine.
Gust de prune şi cireşe amare nu foarte complex dar plin, sălbatic. Corpul mediu şi aciditatea ridicată definesc o structură bună. Note ierboase mentolate şi tanini puternici completează paleta gustativă.
Postgustul lung, condimentat, taninos şi puternic.
După două zile de stat la frigider regăsesc aceeşi Fetească Neagră, un pic mai catifelată şi cu tanini mai blânzi dar evident din seria sauvage.
Nu am băut Feteasca Neagră Paganus-puteţi citi aici la Sorin, la George sau chiar la producătorul Rareş Marinescu, dar cred că această Fetească este făcută în acelaşi stil.
Dacă vreţi o concluzie- o Fetească Neagră autentică, salbatică, cu potenţial de învechire. Excelentă la acest preţ.

6 Responses to Fetească Neagră 2008, Domeniile Dealu Mare Urlaţi

  1. Cred ca acest stil este cel mai potrivit pt FN… Rares are dreptate cand spune ca principala conditie pt a detecta tipicitatea FN, este sa fie vinificat doar acest soi :D. Pun pariu ca la f multi producatori, e indoita cu Merlot, chiar daca nu se mentioneaza pe eticheta

  2. mare dreptate are, asa e.
    nu pun pariu, ar fi ca si pierdut. acuma ca e combinata cu Merlot e treaba producatorului. dar cand nu e mentionat acest lucru, devine si treaba cumparatorilor

  3. In viziunea multora, treaba cumparatorilor este…sa cumpere :)) Restul e cancan 😀

  4. pai normal, e ideal pt vanzatori. pui o eticheta cu FN ca de, e soi national. ii pui ceva Merlot sa se poata bea. si cam asta e.a,nu
    trebuie sa ii mai si platesti pt asta:)

  5. Pingback: Fetească Neagră >=10<=25=? | Feteasca Neagra si Merlot

  6. Do you want to find out which Generic cialis e coumadin medication works best for you?

Leave a Reply

Your email address will not be published.