Feteasca Neagra 2011 Cotul Dunarii, Crama Voievodului

photo   Am fost curios să încerc cea mai sudică Fetească Neagră produsă în România, mai ales dupa impresiile pozitive lăsate de vinurile albe de la Crama Voievodului printre colegii de blogosferă. Feteasca Neagră Cotul Dunarii are doar 12 %  alcool,  lucru destul de rar întâlnit în ultimul timp la vinurile românești care tind să un aibă un nivel de alcool ridicat.  La Feteasca Neagră, capricioasă cum o știm, nivelul de alcool ridicat produce dezechilibre mai ușor sesizabile decât de exemplu în cazul Merlot-ului.  Feteasca Neagră Cotul Dunarii, costă 20 de lei și este un vin demisec. Nas de căpșuni; Corpolență foarte light, din nou note de căpșuni și fructe de pădure crude; fără consistență sau amplitudine; după 1 h, aruncă note interesante de prune afumate, dar nu salvează impresia de FN mult prea light pentru gustul meu.  Ca o concluzie, o Fetească Neagră  mult prea subțiratică, pe care nu aș mai da 20 de lei dar aș încerca variantele noi-2012 de exemplu, sperând că prunele afumate vor fi însoțite și de o structură. P.S sigla preluată de pe blogul producătorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.