Fetească Neagră Caloian 2008, Crama Oprișor

Fetească Neagră Caloian 2008 , Crama Oprișor
Indicație Geografică Colinele Dobrogei, sec, 13%
Bruno Wine Bar, 9 ron/paharul

Fiind nevoit acum ceva timp să îmi pierd aproximativ o oră prin centrul vechi al Bucureștiului, am decis să merg la Bruno Wine Bar și să încerc o Fetească. Neagră, normal.
Uitându-mă prin meniu,am ales ceva despre care citisem păreri oarecum împărțite. Da, Feteasca Neagră Caloian de la Crama Oprișor. Citisem la Mihnea, la George, și la Sorin
Culoarea absolut regulamentară: violacee cu bordură cărămizie.
Nas foarte timid de coacăze.
Gustul încă și mai timid, fără corpolență, dominat de coacăze și cireșe. Very, very easy drinking, fără structură, ca un compot de cireșe, vișine și ce mai avea bunica prin cămară. Plăcut, nimic de zis, dar nu ceea ce caut la o Fetească Neagră.

Postgustul la fel de inconsistent, scurt, îmi lasă aceeași senzație de compot.
Al doilea pahar la fel, căci m-am aventurat, lasându-l un pic să respire. Poate era altfel dacă îl beam acasă, zic și eu, deși sticla a fost deschisă în fața mea. Dar sigur,vinul se poate bea iar eu mi-am atins scopul: am pierdut o oră.
Oricum, o Fetească Neagră slabă la prețul cu care se vinde în retail.
P.S. Se pare că sunt confuzii în ceea ce privește anul recoltei sau al gradului de alcool. Luni voi trece să întreb la bar. Cei de la Bruno, au spus: e 2008

6 Responses to Fetească Neagră Caloian 2008, Crama Oprișor

 1. Imi pare rau ca nici tie nu ti-a placut. Ce nu inteleg e de unde vine polarizarea asa mare a opiniilor – in timp ce unora nu le-a placut deloc, altii l-au apreciat in mod real. Nu zic ca trebuie sa ne placa tuturor acelasi lucru, dar aici pare sa fie vorba de extreme. 🙂 Au avut oare loturi foarte diferite intre ele? Sau e vorba de confuzia privind anul recoltei de care zici?

 2. daca e vorba doar de confuzie, atunci numai eu sunt in situatia asta.pt ca ceilalti au baut 2008 sigur.
  nu stiu de unde opiniile foarte diferite intre ele, nu cred ca loturile sunt chiar asa diverse. dar mai stii…
  poate e vorba de asteptari, de personalitatea fiecaruia, de momentul degustarii…

 3. de interese 😀 sunt multi factori, dupa cum spunea si Ionut.

  Sorin, sa stii ca se poate si la extreme. De ex, sa luam deja celebrul caz al lui Chateau Pavie 2003 si care a aratat cel mai bine diferentele de opinii dintre, probabil, cei mai importanti critici ai momentului: Parker si Jancis Robinson.

  Parker i-a dat intre 95-100 pct, in timp de Jancis l-a notat cu 12/20 si l-a descris drept “ridicol”. De unde s-a iscat un adevarat scandal…

 4. bun exemplul,dar sa pastram proportiile intre parti…
  totusi, 2008/2009, acest vin e foarte slab in categoria feteasca neagra.in altele, nu stiu

 5. Ciprian, nu-l banuiesc pe George de interese ascunse, daca la asta te referi 😀

  Acum ca sa redevin serios, explicatiile voastre sunt perfect rezonabile. Sa zicem ca e vorba de propriul meu sentiment ca ceva ciudat s-a intamplat cu vinul ala. Asta mai ales ca il mai incercasem inainte de a posta pe blog despre el si parca a fost destul de diferit. Pe de alta parte, rational mi se pare mai probabil sa aveti voi dreptate.

  Offtopic, apropos de Parker si Jancis Robinson – mi se pare amuzant ca cele mai cunoscute si discutate personaje din lumea vinului sunt niste critici.

 6. Pingback: Fetească Neagră => 25 <=50=? | Feteasca Neagra si Merlot

Leave a Reply

Your email address will not be published.