Fetească Neagră, Crama Ceptura

Fetească Neagră, Crama Ceptura
Roşu demisec, 12.5%
Gama Drumul Vinului, Tradiţii seculare
13 lei, Mega Image

Drumul Vinului este un proiect naţional, lansat în mai multe rânduri, în mai multe zone ale ţării, de mai mulţi politicieni. Deja mă gândesc că mai bine se numea Drumurile Vinului, Drumeagurile sau Cărările Vinului. Probabil că vechiul traseu roman din care se inspiră era mai coerent.

Versiunea modernă şi oficială a Drumului din zona Dealu Mare străbate podgorii cunoscute ale judeţului şi include popasuri la conace, curti domnesti si manastiri şi trece prin localităţile: Filipeşti de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani şi Gura Vadului, fiind introduse în acest circuit şi cramele de la Urlati şi Azuga.– sursa www. top business.ro

Mă gândesc că fiind din gama Drumul Vinului, această Fetească de la Crama Ceptura este îmbuteliată cu acest prilej. Nu am înţeles ce vrea să zică sintagma tradiţii seculare menţionată pe sticlă dar nu insist. Nu am detectat nici anul recoltei. După atâta drum nu mai contează.

Vinul are o culoare cărămizie, de intensitate medie. Nasul timid de prune nu dezvăluie prea multe.Gustul de gem de prune, mirodenii şi ierburi. Destul de corpolent şi catifelat. Final foarte lung şi piperat. Nu e un vin de ţinut minte (poate cu excepţia finalului atât de condimentat) şi pentru că sunt şi urme de cacao şi ciocolată chiar mă întreb dacă e o Fetească Neagră. Să zicem ca e un vin bun pentru preţul plătit.

5 Responses to Fetească Neagră, Crama Ceptura

 1. In primul rand felicitari pentru initiativa foarte interesanta si mult succes in gasirea unor “exemplare” cat mai reusite. 🙂 Imi place ca te concentrezi pe doar doua varietati (de multe ori restrictiile stimuleaza creativitatea – inclusiv in gasirea vinrilor despre care sa scrii) si faptul ca nu te dedai la barbarismul de a da puncte pe scara Parker.

  Din cate inteleg din postarea privind scara Harkness, de fapt acest “bun” inseamna mai degraba mediu spre slab. Sau ma insel?

 2. multumesc! “bun” inseamna un vin cu caracteristici varietale tipice soiului respectiv dar la un pret prea ridicat. e destul de aproape de slab tinand cont ca scala are doar 4 niveluri.

 3. Pingback: Fetească Neagră >=10<=25=? | Feteasca Neagra si Merlot

 4. buna , sunt din Timisoara as fi interesata de acest vin , poti sa imi dai te rog un site de unde sa il pot comanda sau daca nu cumva este magazin aici , unde l-as putea gasi .! multumesc frumos ! 🙂

 5. Ionuţ Ciobanu

  salut !
  de site-uri nu stiu, dar eu l-am luat din mega image unde cred ca l-am vazut si zilele astea. deci daca e mega image la timisoara si nu vad de ce sa nu fie sunt sanse mari sa il gasesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.