Fetească Neagră, La Putere 2009

Fetească Neagră, La Putere 2009
Cramele Recaş
Sec, 14% DOC-CMD
Lot 10203
Aproximativ 45 de lei
Nota: Această sticlă a fost primită pentru degustare de la producător

Al doilea vin degustat din cele trei primite de la cramele Recaş a fost Feteasca din gama La Putere.
Culoarea roşu granat inspiră forţă. Miros de fructe de pădure destul de discret.
Gust de vişine şi prune. Note lemnoase. Alcoolul se simte un pic neintegrat dar nu deranjează. Final vanilat combinat cu vişine şi cireşe amare. În prima fază vinul pare mai puţin complex din punct de vedere gustativ decât Feteasca din gama Cocoşul .
După 30 de minute, gustul este dominat de vişine amare şi lemn, dar caracteristicile soiului nu mai pot fi simţite în mod evident. Cel puţin de mine.
Dupa o oră şi jumătate vinul este mai catifelat, mai domol şi prunele fac acum legea, ceea ce nu poate decât să mă bucure.
Complexă(dacă ai răbdare), puternică, mai puţin tipică. Este un vin bun această Fetească Neagră. De urmărit cum evoluează.

7 Responses to Fetească Neagră, La Putere 2009

 1. George Mitea

  Am baut doua fetesti 2009, dar pot sa jur ca erau diferite. Au maniera asta de a experimenta si de a pune pe piata mai multe variante sub aceeasi eticheta. Probabil ca sa vada care se vinde mai bine, nu stiu.

 2. asta e prima din gama La Putere pe care o beau si asa am gasit-o. daca au o asa strategie,nu imi pare foarte buna. cum erau fetestile pe care le-ai baut tu?

 3. Pingback: Fetească Neagră&Merlot Cramele Recaş | Feteasca Neagra si Merlot

 4. George Mitea

  Nu erau rele. Singur am gustat 2009 chiar la Recas, apoi sigur am gustat una si pe cont propriu. Mi s-au parut diferite. Toate cred ca au ceva merlot in ele.

 5. de rea, nu e rea. dar daca e merlotizata, sa stim si noi. voiam sa te intreb, ca parca am vazut in postul lui Mihnea Mironescu despre cea din gama Cocosul. scrie undeva-pe eticheta vreau sa spun-ca ar fi un cupaj? pentru ca Mihnea scrie ca are si 5% negru, 5% merlot si 5% novac.

 6. Pingback: Fetească Neagră => 25 <=50=? | Feteasca Neagra si Merlot

 7. I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am lucky to find this website through google. Being intelligent is not a felony, but most societies evaluate it as at least a misdemeanor. by Lazarus Long.

Leave a Reply

Your email address will not be published.