Fetească Neagră Paganus 2007

Fetească Neagră Paganus 2007
Domeniile Dealu Mare Urlați
DOC 14% sec nefiltrat
Lot Pag01FN/1504 30 lei
Feteasca Neagră Paganus este ultima Fetească de la Domeniile Dealu Mare Urlați pe care am încercat-o, închizând astfel seria de la acest producător. Sticla a fost cumpărată de la zilele vinul.ro , în cunoștință de cauză. Pe de-o parte gustasem toate celelalte Fetești de la Domeniile Urlați( cred eu) iar pe de altă parte citisem numai cuvinte de laudă despre această Fetească, la ceilalți bloggeri de vin.

Așa că am deschis-o plin de speranțe.
Culoarea densă și nasul de fructe pădure, prune, mult mai expresiv decât la celelalte Fetești de la aceeași cramă, mă fac să cred că mă aflu la alt nivel de calitate.
Vinul are un corp mediu dar bine structurat de notele de fructe de pădure, prune, cireșe amare și taninii puternici. De asemenea, lemnul și alcoolul sunt perfect integrate, o frumoasă notă de cacao dezvăluind prezența discretă a baricului.
Postgustul este lung, cu prune coapte și tanini puternici. Ierbos și mentolat, cu un strop de lemn și de migdale.
Mi-a plăcut foarte mult această Fetească Neagră pe care o consider excelentă. Un best buy la 30( la zilele vinul.ro) sau 39 de lei la magazinul producătorului.

4 Responses to Fetească Neagră Paganus 2007

  1. Ionut, ma bucur ca ti-a placut. 🙂 Sunt curios cum va mai evolua la sticla, mi se pare ca nu si-a spus ultimul cuvant.

  2. da, asa e Sorin. are potential de invechire, si eu sint curios

  3. Pingback: Fetească Neagră => 25 <=50=? | Feteasca Neagra si Merlot

  4. Pingback: Navigând după terroir:Domeniile Dealu Mare Urlați (2) | Feteasca Neagra si Merlot

Leave a Reply

Your email address will not be published.