Fetească Neagră, România Pitorească

Fetească Neagră, Domeniile Dealu Mare, Urlaţi

Vin demisec, DOC-CMD, 14.5%
Produs de Societatea de Promovare a Vinului, Domeniile Dealu Mare, gama România Pitorească
Anul: Probabil 2009
Aproximativ 11 lei, Real

După Feteasca din gama Romanian Wine, deşi am urlat puţin pe un deluşor al Domeniilor, am zis că o plimbare prin România Pitorească nu are cum să strice. Mai ales după ce am citit câte ceva despre Societatea de Promovare a Vinului. Să fiu exact, după ce am văzut că este condusă de Rareş Marinescu, personaj bine cunsocut în industria autohtonă a vinului.

Şi bine am făcut căci am descoperit un vin dens, cu aromă puternică de gem de prune, prune uscate, miere şi mirodenii. Corpolent, rotund şi catifelat, cu alcoolul bine ascuns, are o latură comercială clară fiind vinificat demisec. Finalul este lung, prietenos, cu un rest nederanjant de zahăr şi ceva piper. Aş fi preferat o variantă în sec, dar şi aşa este un vin cu tipicitate foarte bună la categoria sa de preţ.

9 Responses to Fetească Neagră, România Pitorească

 1. George Mitea

  Sunt absolut de acord cu tine. Tocmai am incercat prima jumatate de pahar si e corect tot ce ai spus. Nivelul de alcool e bine integrat, asta e o surpriza. Un vin de 10 lei cu 14,5% care nu prea se simt, e ceva.

 2. ma bucur George. nu prea inteleg cum promoveaza Societatea vinul. sa fie doar o titulatura? am sperat sa urmeze o campanie, o strategie,etc.

 3. Va multumesc pt aprecierile corecte al vinului
  Societatea de Promovare a Vinului este la ora actuala doar o denumire, in viitor e posibil sa devina si altceva.
  E posibil. Depinde de cum ne va merge
  Rares Marinescu

 4. cu placere. sper sa va mearga bine si devina altceva cat mai curand

 5. Pingback: Fetească Neagră Pasărea Măiastră 2008, Domeniile Dealu Mare Urlaţi | Feteasca Neagra si Merlot

 6. Pingback: Fetească Neagră >=10<=25=? | Feteasca Neagra si Merlot

 7. burebista

  nu stiu cum e feteasca neagra , pentru ca mu am gasit o la raft dar merlotul romania pitoreasca e groaznic . are miros de merlot si gust de merlot , dar alcoolul distruge tot .anihileaza aproape total caracteristicile unui merlot ( adica gust si miros ) .si chiar daca am dat pe el fix 7.86 ron , tot regret ca l am luat .si nu stiu de ce , cred ca doar reclama e de aceste vinuri din gama romania pitoreasca , cum am mai intalnit si un comentariu favorabil despre cabernet sauvignon .asa ca urlati in alta parte despre vinurile de la URLATI .

 8. Ionuţ Ciobanu

  domnule,
  imi pare rau ca merlot-ul nu a fost in regula. dar, daca nu ati baut FN, de ce scrieti la un post care tocmai despre asta se ocupa. si apoi, va rog sa mai cititi si alte postari la romania pitoreasca si o sa vedeti ca cel putin FN nu are deloc un parcurs constant in privinta calitatii. e un vin de 10 lei.
  reclama la romania pitoreasca???
  in fine

 9. cred ca eram putin suparat . eu cumpar de la cora si acolo nu exista feteasca neagra romania pitoreasca la raft . dar l am luat tocmai dupa ce am vazut cum era ridicat in slavi de altcineva cabernetul sauvignon.m am gandit ca nici merlotul nu poate fi prea rau . adica cu gust mai puternic de fructe , mai catifelat . oricum nu inteleg ceva : producatorul nu gusta vinul inainte sa – l imbutelieze ? si daca da , cum e posibil ca un vin care este incadrat la 13.5 % alcool sa -ti arda papilele gustative exact ca o bautura spirtoasa ? iar pretul nu mai este 7.86 . acum costa peste 12 lei la cora daca nu ma insel eu . dar nu e de mirare chestia cu alcoolul , am intalnit o si la vinuri de bordeaux . iti explodeaza in gura parca ar fi visinata . iar de postat am ales intamplator acest loc . m-am gandit ca poate altii nu stiu ca trebuie sa ocoleasca aceste vinuri romania pitoreasca daca sunt instabile . banii nostri sunt stabili , cel putin fata de euro : 1 euro = 4.35 lei . si vor mai fi asa macar vreo cateva luni . in rest , s auzim de bine .

Leave a Reply

Your email address will not be published.