Merlot 2008 Zestrea, Murfatlar

Voiam neapărat să știu dacă trebuie să cumpăr câteva sticle pentru zestrea familiei. Așa că am dat 11 lei pe acest Merlot demisec, 12.5% alcool, cules târziu. Mult prea târziu.

Pus în pahar, vinul nu miroase a ceva anume, parcă ar fi apă. Apoi se deschide și împrăștie un miros de bomboane. Gustativ etalează prune și zahăr. Alcool ieșit din corp, postgust de prăjitură. Poate să fie considerat orice Murfatlar roșu-Cabernet, Pinot, Fetească Neagră.Numai nu-l lăsați zestre. Nimănui.
Merge la worst buy.

8 Responses to Merlot 2008 Zestrea, Murfatlar

  1. George Mitea

    Cineva trebuia s-o faca si pe asta, nu?
    🙂

  2. Ionuţ Ciobanu

    absolut. pentru zestre, cu placere:)

  3. Am eu in Pinot Noir 2005 demidulce de la acelasi producator, aceeasi colectie,daca tot ai pornit pe calea sinuciderii voluntare! Eu nu am avut curaj sa atentez la el…
    Si culmea etichetelor de vin, stii ce scrie pe spate? “Innobilat cu Merlot”..:)) Sa crape Burgundia de ciuda.
    In rest,ce sa zic: Casa de Piatra (scuze asta era de la Cotnari…trebuia sa zic Eticheta Neagra…)

  4. Ionuţ Ciobanu

    perfecta asta cu innobilat cu merlot. iti dai seama, pinot innobilat cu merlot, cabernet cu merlot, etc. asa nu e nevoie sa cumperi toate soiurile. cumperi o sticla si gata zestrea
    pinot din 2005, demidulce, mama. asta tre tinut pentru zile mari!ma bag!

  5. e superba sticla..nu stiu daca mai e prin magazine ca e eticheta veche fara “zestrea” pe ea. Dar eu cred ca oenologii din Burgundia au de invatat de la Murfatlar….
    Oricum o sa o pun pe blog, dar nu stiu cum sa fac cu degustarea ca mie frica ca ma ia salvarea…sticla are vreo 4 ani vechime…
    Teoretic, innobilarea respectiva ar trebui sa fie la apogeu acum…depinde insa ce apogeu.
    Oricum eu scosesem sticla sa mai uit pe ea ca stiam ca am “zestre” prin casa, dar cand am vazut faza cu innobilarea mi-a picat fata. Stai sa vezi ce text are pe contraeticheta…:) C’est magnifique!

  6. Ionuţ Ciobanu

    cred ca toti avem numai de invatat de la Murfatlar 🙂
    e sigur la apogeu. sau a fost. trebuie riscat si bauta. ma rog, baut din ea. acum serios, da-i o sansa, nu e de tinut. zic eu

  7. Nu stiu ce sa fac ca sunt singur acasa si nu are cine sa sune la salvare.
    Oricum am scris de ea ca era prea de tot sa nu mediatizez realizarea oenologica. Cred ca o sa ma sacrific pentru public, dar in proximitatea chiuvetei!

  8. Ionuţ Ciobanu

    cum a fost?

Leave a Reply

Your email address will not be published.