Merlot < 35. Câteva consideraţii


După 15 Merlot-uri între 10 şi 33 de Ron cred că a venit vremea câtorva concluzii. Vorba vine concluzii, căci numărul de vinuri şi gradul de acoperire a pieţei nu permit nişte concluzii autentice. Dar câteva lucruri se pot spune. Aş spune că:
Merlot-urile din 2009 ale Cramei Oprişor sunt mai subţiri,soft drinking ,fără corpolenţă în comparaţie cu precedentele serii şi cel puţin Merlot ul din gama Călăuza nu a văzut mult baric (dacă a văzut).
Vinarte face Merlot-uri foarte bune, cu structură şi personalitate, în palierul 10-15 Ron. Atenţie la provenienţă. Cel de la Castel Stârmina îmi pare mai curat lucrat decât cel de la Villa Zorilor.
Menestrelul şi Rapsodul de la Rotenberg (nerecenzat aici, dar băut de atâtea ori) rămân nişte certitudini în raport cu preţul plătit deşi mi se pare că au suferit o pierdere de structură.
O surpriză plăcută a fost Merlot-ul de Sarica Niculiţel de la Alcovin, societate care se pare că face vinuri corecte la un preţ foarte bun.
Nomadul 2007 (fără partea de branding) al Aureliei Vişinescu este un vin ok la preţul cerut, pentru Fetească Neagră citiţi o cronică neagră aici.
Surpriza neplăcută a fost Merlot ul 2007 de la Budureasca, care mi se pare un vin la finalul vieţii. Sau un pic după..
Care sunt totuşi cele mai bune Merlot uri din palierul acesta de preţ? Cred că..
Merlot 2009 Castel Stârmina Vinarte şi Rapsod 2008 Rotenberg.

2 Responses to Merlot < 35. Câteva consideraţii

  1. George Mitea

    Cred ca ai tras o concluzie de bun simt. Cam astea sunt

  2. ma bucur ca esti de acord. pt vinurile astea as scoate banii( e drept ca nu sunt multi) oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.