Merlot Anima 2008, Domeniile Săhăteni

Merlotul Anima 2008 încheie seria vinurilor noi de la Săhăteni și trebuie să spun că a încheiat-o en fanfare.
20 de luni de odihnă în butoaie de stejar românesc, DOC-CIB( adică un conținut de zahăr ridicat), 14.8% alcool,7351 de sticle.

Ce a ieșit de aici?
Nas de prune, cireșe, vișine, vanilie și pâine. Pâine caldă, să ne înțelegem.
Corpolență ridicată, textură plină, aduce a magiun. Da, neapărat de Topoloveni.
Gust complex de vișine, cireșe coapte, prune, vanilie, tabac, ciocolată și cafea. Stați să mai respir.
Post gust mediu/lung plin de cacao, tabac și ciocolată neagră. Alcoolul bine integrat se simte pe final dacă temperatura crește. Puteți simți și note maderizate dar la 14.8% e normal, cred eu.
Un Merlot excelent iar dacă îl cumpărați din Belgia (via George) cu 60 de lei,e un best buy. Dacă îl primiți de la producător, ca mine, e perfect.

8 Responses to Merlot Anima 2008, Domeniile Săhăteni

 1. Chiar daca nu l-am degustat, eram sigur ca acest Anima prezinta astfel de caracteristici 🙂 Cand aud de magiun, fug ca dracu’ de tamaie :)) Sorry, de gustibus…

 2. Ionuţ Ciobanu

  da, chiar daca nu il incerci dar te gandesti la vinificator, la moda/piata, la CIB,etc-te poti gandi la un stil pe care il intuiesti:)
  apoi, in privinta gusturilor eu cred ca ar trebui discutate dar respectate,doar nu sunt intangibile.
  in viziunea mea,un vin poate fi interpretat in 2 feluri ( cel putin): in propria grila si in cea a creatorului . daca o folosesti doar pe a ta, risti sa pierzi contactul cu ideea/dorinta vinificatorului si poti deveni un judecator in afara cazului. daca urmezi doar ideea lui despre un vin, risti sa devii prea subiectiv. desigur, cel mai complicat e cand esti in ambele pozitii simultan.
  hai ca m-am intins si am uitat ce voiam sa zic:)

 3. George Mitea

  Ciprian, cred ca l-ai gasi bun chiar si tu:) Are o complexitate care te face sa-l recunosti ca bun indiferent de gusturile personale.

 4. Ionuţ Ciobanu

  corect! exista vinuri pe care le consideram bune, exista vinuri pe care altii le considera bune. si exista vinuri bune. sa fie asta unul dintre ele?

 5. George Mitea

  Nu cred ca exista vreun vin universal. Si daca Ciprian sau eu, sau un altul recunoaste valoarea intr-un vin, asta nu inseamna ca trebuie sa faci o pasiune pentru el. Poti sa vezi un film sau sa citesti o carte si sa o recunosti ca fiind buna, dar sa le abandonezi fara remuscare.

 6. Ionuţ Ciobanu

  just!

 7. Pai asta si era ideea, baieti 🙂 Sunt convins ca l-as judeca la adevarata valoare, per total vorbind, doar ca in nici un caz nu m-as gandi sa dau atatia bani pe o sticla de genul asta…Doar in acest sens ma refeream la Anima, scuze daca n-am fost mai explicit 🙂

 8. Ionuţ Ciobanu

  just!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.