Pinot Noir 2009, SERVE

Pinot-ul Noir era asociat mereu în mintea mea fragilitatea,delicatețea,etc, cu mult înainte de a începe să beau vin în mod programatic.Pinot-ul 2009 de la SERVE mi-a confirmat că asocierea mea nu era hazardată. Deloc. Pus în gardă de posturile lui George și Ciprian, am zis să îl deschid la peste 16 grade Celsius să văd cum se comportă. Experimental. Această temperatură e recomandată de producător,nu am ales-o eu din vasta mea experiență.
Culoarea vinului e rubinie, destul de transparentă. Nas de cireșe, coacăze. Delicat.
Gustul mă surprinde prin notele extrem de condimentate. Atât de condimentate încât aproape că acoperă tușele de coacăze și cireșe pliate pe corpul delicat al vinului. După câteva minute de stat la pahar aceste note condimentate mai dispar, făcând vinul mai accesibil.
Răcit mai bine, sub cele 16 grade, mi se pare mult mai echilibrat. Deși condimentele sunt tot acolo, se poate simți mult clar finețea coacăzelor, a cireșelor sau a zmeurei. Deși a văzut lemnul, eu unul nu l-am simțit. Ceea ce pentru mine, e de bine în principiu.
Recunosc că nu mi-e ușor să evaluez acest vin. În primul rând că nu sunt deloc un specialist în Pinot Noir. Apoi, vinul a evoluat contradictoriu, ducându-mă de la condimentele în exces la note delicate de zmeură.
Dar nu cred că aș da 18/20 de lei pe el în mod frecvent.

2 Responses to Pinot Noir 2009, SERVE

  1. Se pare ca a lovit febra Pinot de la SERVE…cred ca se vede deja in vanzarile producatorului. Oricum, dintre vinurile rosii, Pinot-ul e cel mai pretentios de produs si cel mai usor de baut pentru cei carora le plac “albele” si vor sa se acomodeze cu “rosiile”.
    Oricum la banii respectivi e un vin corect… am vazut niste mostre “de afara” mult mai bombe decat asta si la preturi duble-triple. Adica Lumea Noua copiind Burgundia..:)
    Sunt curios ca au si Terra Romana Pinot Noir daca are ceva peste aceasta.

  2. Ionuţ Ciobanu

    ar trebui aiba ceva peste, doar e o gama superioara

Leave a Reply

Your email address will not be published.