Red Artisan: Domeniile Săhăteni

Din gama Artisan vom vorbi despre două dintre vinurile acestei game, și anume despre Feteasca Neagră și Red Artisan. Artisan este gama de nivel mediu, fiind poziționată între Nomad și Anima și are în componență șase vinuri dintre care patru albe-Tămâioasă (demisec și sec), Fetească Albă, un cupaj- White Artisan și două roșii-cele de care ne vom ocupa astăzi. Să nu uit să spun că ambele sticle au fost primite de la producător.
Feteasca Neagră 2007, un DOC-CT și 13.5%, te întâmpină cu un nas reținut de prune, vanilie și condiment.
Corpul mai plin ca la alte Fetești Negre nu îmi displace absolut deloc, aduce note de vișine, prune și condiment. Lemnul e bine integrat, la fel și taninii puternici care structurează un vin echilibrat. Finalul lung, cu prune și din nou condiment mă mulțumește și mă face să cred că e un vin foarte bun pentru 40 de lei. O umbră de îndoială în ceea ce privește tipicitatea, e produsă de notele de vișine.
Despre cupajul Red Artisan 2007 sigur ați auzit zilele acestea, după medalia de aur obținută la Bruxelles. Este o combinație de Fetească Neagră, Cabernet și Merlot (DOC-CT) cu miros cafea, ciocolată amară și vanilie. Corpul plin, complex, etalează cafea, tabac, vanilie, vișine și ciocolată. Dacă nu sunteți mulțumiți cu atât, nu e o problemă. Pentru că finalul este lung și plin de aceleași note care structurează corpul. Plus condimente.
Un vin excelent la aproximativ 45 de lei( în funcție de vânzător) iar dacă vreți să aveți un vin medaliat în casă, atunci poate fi considerat un best-buy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.