Rosso di Valachia 2007, Halewood

Rosso di Valachia este un cupaj de Fetească Neagră, Merlot și Pinot Noir care face parte din gama Byzantium a Cramelor Halewood. Oricât am căutat pe site nu am reușit să înțeleg în ce proporție contribuie fiecare soi la acest cupaj, dar asta nu m-a supărat, pentru că m-a provocat să le estimez eu. Despre varianta 2005 și 2008 a cupajului puteți la George și la Ciprian.

Cupajul 2007 are o culoare intensă și debutează cu un nas destul de închis de fructe de pădure și condiment. Nici la pahar nu este foarte exuberant dar are personalitate și structură. Notele principale de fructe de pădure, prune și cireșe coapte sunt completate de cele de piele, condiment și ceva teluric, pământos.
Finalul nu foarte lung e plin de cireșe amare, afine și condiment.
De proporții nu sunt prea sigur,aș zice 75%% Fetească, 20% Merlot și 5% Pinot că tot e trecut pe etichetă.
Dar sunt sigur că vinul merită cu prisosință cei 19 lei dați pe el. Merge la best buy.

2 Responses to Rosso di Valachia 2007, Halewood

 1. Anonymous

  Salut,

  Unde ai gasit varianta 2007? Eu am incercat un 2009 luat de la ei din magazin si nu m-a impresionat deloc.
  Catalin

 2. Ionuţ Ciobanu

  Salut Catalin,
  l-am cumparat acum cca un an de la un magazin mega image de langa blocul meu dar abia acum i-a venit randul. ce-i drept nu am mai vazut in ultimele luni ceva din gama byzantium la mega image. doar prahova valley.
  oricum, in magazinele mai mici, gen Nic, se mai gasesc sticle mai rare. am vazut, de exemplu, un red paradox vinarte si un merlot negrini la 16 lei(la vinexpert e 33) la Nic in piata Amzei. si nu le voi rata

Leave a Reply

Your email address will not be published.