Vinarte Merlot Castel Starmina 2009

Vinarte
Merlot Castel Starmina 2009
DOC CMD Sec 13%
Terase Danubiene, Mehedinţi Vînju Mare
Lot 345-10
15 lei, Mega Image

Căutam un Merlot în palierul 10-20 lei şi de cum am văzut acest vin am fost impresionat de culoarea lui expresivă. Mi-a plăcut şi eticheta. Transmite simplitate şi forţă. Despre Vinarte nu am găsit prea multe informaţii neavând site funcţional dar sper că au evitat falimentul. Doar pentru acest vin ar merita asta.
Culoarea este şi în pahar proaspătă şi intensă. Miroase foarte puternic a fructe de pădure şi prune coapte. Gust de fructe de pădure, vişine, cacao, ciocolata şi bacon. Corpolent, bine structurat şi final lung, condimentat, cu note de cacao şi ciocolată.
Un Merlot excelent la acest preţ.

8 Responses to Vinarte Merlot Castel Starmina 2009

 1. George Mitea

  Pe 2009 nu l-am gustat. Nici nu l-am vazut pe undeva. Stiu ca 2008 mi-a placut si imi amintesc ca tie…nu prea.

 2. sticla/eticheta arata la fel ca in 2008. asa e,nici nu mai imi aminteam de cel din 2008, dar am citit la tine pe blog. ai dreptate, nu mi-a placut cel de atunci. cred ca sticla avea un defect. oricum, cel din 2009 mi-a placut.face banii.plus ca l-am vazut in Auchan ieri, la 10 lei.

 3. Ionut, daca o sa ai rabdarea sa te axezi doar pe cele doua soiuri din titlu, trebuie sa stii ca nu e imposibil ca sa bei unul din ele etichetat sub numele celuilalt. (nu dam nume) 😀

 4. Alin, sunt convins că ai dreptate. Într-un post mai vechi chiar spuneam ca poate e mai potrivit ca nume pentru blog Fetească Neagră sau Merlot? :d
  Şi eu sper să am rabdare şi să nu cedez în faţa altor soiuri. Decât foarte rar şi controlat

 5. Pingback: Merlot, Villa Zorilor 2007 | Feteasca Neagra si Merlot

 6. Pingback: Blog despre vinuri | blog de râzi şi cu gura

 7. Pingback: Merlot < 35. Câteva consideraţii | Feteasca Neagra si Merlot

 8. Merlot Castel Starmina 2009, un vin excelent
  Felicitari
  Ori vindeti prea bine si nu va intereseaza publicitatea ,ori nu se face ce trebuie.Pacat, recunosc ca nu sunt un mare speciast,dar este un vin care trebuie baut.
  Marian

Leave a Reply

Your email address will not be published.