Zghihară de Huși 2009, Speed Huși

Înarmat cu informațiile preluate de la George nu am fost dezamăgit de acest vin de cca. 15 lei. Dar nu l-aș recomanda decât pentru informare/studiu,etc. Nu e rău dar la prețul ăsta puteți lua vinuri mai bune. Dacă vreți să beți neapărat o Zghihară de Huși, nu vă sfiiți.

Veți găsi un vin de un galben pai foarte palid cu miros de mere și citrice. Gustul aduce parcă ( fiind neutral puteți experimenta fără mari mustrări de tipicitate) a mere, citrice și note de banane. Proaspăt dar nimic spectaculos. Mai rotund decât o Mustoasă, cu alcoolul bine integrat, subțirel la corp și fresh e totuși un vin bun la 15 lei.
O poză cu recolta din 2009 nu am găsit, forma sticlei e diferită de cea din 2007, dar dacă sunteți fani, nu o veți rata la magazin.:D

4 Responses to Zghihară de Huși 2009, Speed Huși

  1. Mi se pare ca varianta de la Speed Husi e si in gama proprie Metro la un pret mai prietenos. Oricum trebuie desgustata macar o data, penru cultura proprie.
    Eu personal, din astea romanesti, neaose, prefer Francusa de la Cotnari, unul dintre putinele vinuri ale lor pe care il “tolerez” bine. Si mi-a mai placut Babeasca Gri Monser, din 2010, am gustat-o la ultimul Good Wine si mi s-a parut peste cea din anii trecuti.

  2. Ionuţ Ciobanu

    o sa ajung si la francusa si la babeasca gri. din ce am incercat din soiurile albe(unde am f putina experienta) mi-a placut cramposia dar si mustoasa

  3. “Cocosul” celor de Reacs mi s-a parut cea mai reusita mustoasa, usoara, racoritaore, mirosind a gradina, a casa de la tara…foarte ok.

  4. Ionuţ Ciobanu

    si eu am auzit lucruri bune despre ea. o sa o vedem

Leave a Reply

Your email address will not be published.